U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Totaal Balans 

Puur Dynamiek is gebaseerd op Totaal Balans, een methode om mensen energetisch in balans te brengen en zo bij te dragen aan een gezond en volwaardig leven.

Totaal Balans

De methode is gebaseerd op de principes van de kinesiologie. Het onderscheidt zich van andere kinesiologische systemen, omdat verschillende therapievormen gecombineerd kunnen worden. Door het gebruik van testampullen en uitgebreide testprotocollen wordt gekeken waar de verstoring zit, waardoor deze is ontstaan en hoe deze, op aangeven van het lichaam zelf, ongedaan gemaakt kan worden.

Op zwakke plekken ontwikkelen zich onder invloed van trauma's, ziektekiemen, toxische stoffen en verkeerde voeding, allerlei energieblokkades en ziekteprocessen die tot chronische degeneratieziektes leiden.
De testampullen zijn vergelijkbaar met de ampullen die gebruikt worden met elektronacupunctuur, waarbij met behulp van een apparaat afwijkingen in de meridiaanspanning of de huidweerstand worden gemeten. De inhoud van de testampullen varieert van vitamines, mineralen en sporenelementen tot hormonen, toxische stoffen, allergenen en enzymen. Ook allerlei ziektekiemen in homeopathische vorm (nosodes) worden gebruikt. Nadat de disbalansen zijn gevonden, zal er gezocht worden naar natuurlijke preparaten of methodes die deze disbalansen opheffen. Deze middelen of methodes moeten meestal in de tussenliggende periode tot de volgende behandeling worden geslikt of gedaan om tot een duidelijke verandering van het klachtenbeeld te komen.

Helder Waarnemen

Naast Totaal Balans gebruik ik sinds 2009 de methode Helder Waarnemen van André Schaap. Dankzij deze methode kan ik invoelen in het lichaam om te ervaren waar de blokkades zich bevinden. Spanningen die voor de client als 'normaal' ervaren worden, voelen bij mij aan als donderslag bij heldere hemel. Voordat ik met testen begin, leef ik mij eerst in op de cliënt. Wanneer alle correcties en procedures afgesloten of vaak ook tijdens de behandeling kan ik de veranderingen al voelen. Aan het eind van de behandeling is 'alles goed', dan kan ik de rust in het lichaam waarnemen. 

Een klacht kent meestal meerdere oorzaken

De therapievormen

Voeding | Etherische Oliën | Meridianen | Edelstenen | Orthomoleculair | Chakra's | Homeopathie | Fytotherapie | Bloesems | Detox| Schussler celzouten

Wat is Kinesiologie dan?

Kinesiologie bestaat uit een combinatie van westerse behandelmethoden zoals chiropractie, fysiotherapie en voedingsleer en de Oosterse filosofie van de meridianenleer en acupunctuur. In de jaren '50 werd ontdekt dat er een samenhang bestaat tussen spiergroepen, meridianen en organen. Te hoge of te lage spierspanning kan dus wijzen op een verstoring van de desbetreffende meridiaan of de daaraan gekoppelde organen. Kinesiologie is gebaseerd op het gebruik en de toepassing van het ‘spiertesten’.
Via een lichte druk op de arm van de cliënt registreert de kinesioloog veranderingen in spierspanning, wat dan wordt benoemt als een sterke of zwakke test. Het testresultaat geeft aan of de energie vrij stroomt dan wel verstoord wordt waardoor het lichaam stress ervaart.
Door het gebruik van spiertesten kunnen disbalansen worden opgespoord. Ook een eenvoudige vraag kan een sterke of zwakke test geven. Wil ik verder met deze opleiding? Of voel ik me wel gelukkig in mijn huis? Vitamines kun je bij je houden en zien of ze sterk of zwak testen. Als ze zwak testen is hier een teveel, tekort of misschien een opname probleem mee. Onevenwichtigheden in kunnen ontstaan door verschillende stressfactoren zoals pijn, emotionele belasting, verkeerde voeding, noemt het maar op.
Het werken met spiertesten is een manier om inzicht in de samenhang, achtergrond en correctiemogelijkheden.
Spieren reageren op impulsen. Een spierverzwakking ontstaat door stress in de breedste zin van het woord. 
Kinesiologie is een bijzondere methode die veel ondersteuning biedt bij het fysieke, emotionele en mentale bewustzijnsproces.
Zelf test ik niet op de cliënt, maar op mijn eigen vingers. Dit gaat veel sneller dan een Biosensor, biotensor, pendel of andere methodes. Mijn vingers heb ik altijd bij me, de vele duizenden ampullen die ik in de praktijk heb helaas niet.

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor een aantal therapieën. Deze hebben als overeenkomstig doel, dat ze met behulp van zowel adviezen als natuurlijke middelen het zelf genezend vermogen van de cliënt versterken. In de natuurgeneeskunde probeer je niet om met middelen een klacht te bestrijden, maar om het lichaam te stimuleren om sterker te worden zodat het zelf effectiever een bepaalde ziektekiem kan bestrijden of een orgaan beter kan laten functioneren.
Het doden van een bacterie met antibiotica is zeker effectief voor de ziekmakende bacterie. Maar ook de gezonde bacteriën zullen gedood worden. Daarnaast wordt het lichaam niet ondersteund met het afvoeren van afvalstoffen die deze bacteriën geproduceerd hebben. Door het lichaam in zijn geheel te ondersteunen met specifieke middelen voor het aangedane gebied en het volledige lichaam in beschouwing te nemen doe je het lichaam echt een plezier. Uiteraard is de reguliere geneeskunde er voor alle noodgevallen.