U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Guasha therapie

Guasha is een oude schraaptechniek uit Zuid-Oost Azië en is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van energie (Qi) en Bloed.

Guasha kan bij vele klachten en ziekten worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om echt een klacht te verhelpen of een aandoening of ziekte te verlichten.

Bij een guasha behandeling wordt met een speciale steen (ik heb jade of rose quarts) over de huid 'geschraapt'. De massage met de guashasteen werkt diep in het lichaam in. Paarden stellen zich meestal heel snel open voor de behandeling. De beweging met de steen staat dicht bij hun natuur. Als paarden elkaar met hun tanden krabben (vaak op de schoft) lijkt dit erg op het ‘schrapen’.

Ter ondersteuning bij de behandeling gebruik ik de guasha steen om vastzittende fascia of harde spieren los te schrapen. Na een zware training of bijvoorbeeld eventing wedstrijd is het ook een heerlijke techniek om de afvalstoffen af te voeren.