U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dynke Valkenburg

Door eigen ervaring ben ik erachter gekomen dat het soms niet eenvoudig is een oplossing te vinden voor de wat vagere gezondheidsproblemen. Je voelt je niet helemaal fit, je bent niet helemaal blij, als je hier knijpt doet het daar zeer etc. etc. Regulier werd mij, voor mijn natuurgeneeskundige opleiding, na onderzoek verteld dat alles in orde was. Wanneer dit niet zo voelt is het moeilijk om te accepteren. Je bent nog steeds niets verder gekomen.

Na vele uitstapjes naar het 'alternatieve' circuit heb ik ontdekt dat sommige methodes je heel goed helpen en andere je soms tot nieuwe inzichten brengen. Beide zijn boeiend, maar ik was op zoek naar een alles omvattende methode voor mij en mijn gezin met 2 jonge dochtertjes.

In 2004 kwam ik in aanraking met een docente van Totaal Balans waar ik op consult was voor uiteenlopende, schijnbaar onbelangrijke klachtjes. Er bleek een flinke reeks zaken niet helemaal in orde te zijn. Binnen 1 behandeling en 10 weken had ze mij weer helemaal op de rit. Ik bleef regelmatig terug gaan en zo ontdekte ik dat het lichaam een opeenstapeling van niet opgeruimde ziektekiemen en emoties is. Dat wekte mijn interesse want dit was mij niet bekend. Als de ziekte over is, dan is het weg was mijn overtuiging. Tenzij je echt iets 'hebt'.

Van huis uit ben ik opgegroeid in de sport met de bijbehorende 'goed eten en gezond leven' overtuiging. Homeopathie werd standaard ingezet bij diverse kwaaltjes. Ik ben enkele jaren actief geweest als aerobic- en fitnessinstructrice. Ook deze opleiding zorgde voor een verdieping in de werking van het menselijk lichaam. Daarnaast heb ik o.a. in het bedrijfsleven gewerkt in de IT en marketing.

Als kind in een sportgezin heb ik veel verschillende sporten gedaan: wedstrijd slalom ski, competitie tennis, badminton waarmee ik nog 2 jaar bondstraining kreeg, turnen, ballet, rolskiën. Ikzelf wilde altijd maar 1 ding, op paardrijden! Pas vanaf mijn 12e jaar mocht ik daarop.

  

Ik merk dat mijn passie echt ligt bij de paarden. En liefst samen met hun eigenaren. Ook de de afwisseling met honden, katten en andere kleine huisdieren maken de week ook wel weer heerlijk veelzijdig. Dankbaar dat ik het allemaal zo kan combineren.

Waarom is mijn praktijk nou zo bijzonder ;-)

Het lichaam werkt op intrigerende wijze, emoties maken daar een groot deel van uit. Om ze apart te behandelen werkt minder effectief of zelfs helemaal niet. De kunst is om het te combineren, dan pas kom je tot een dynamisch geheel!

Opleidingen

Acupressuur en Meridianen humaan/paard     2019  De vreugdevolle bron

Guasha ontspanning paard                                  2018 Paard Natuurlijk - geaccrediteerd CRKBO             

Trainingsweek Revalidatie/Toplijnsyndroom     2018  4DDressage/Equitopia                

Cranio Sacraal therapie paard                              2018  Paard Natuurlijk - geaccrediteerd CRKBO             

Natuurlijk hoef bekappen                                      2017  Jantine Leeflang   

Animal Soul Academy - Intuïtieve ontwikkeling 2014  Mirjam Diepenbrock

EHBO                                                                         2010

Helder Waarnemen - Andre Schaap 2 jaar          2009    Auteur van Vitamines en mineralen, Spiegels van de ziel

Natuurgeneeskundige Kinesiologie 3 jaar          2008    Totaal Balans

Medische Basiskennis op HBO niveau                 2008

Navision Developer I                                               2002   Microsoft Business Solutions

Navision Product Specialist                                   2000    Microsoft Business Solutions

Microsoft Office Master                                         1999   Microsoft Centre San Francisco

Desktop Publishing & Design                               1998   New Horizons Business College    

Fitness Instructice                                                  1996    EFAA   

Aerobic Instructrice                                               1995   KNGB

Vakdiploma Cafébedrijf                                        1992

Havo                                                                         1990

Mavo                                                                        1988

 

Daarnaast heb ik ontzettend veel bijscholingsdagen gedaan in de orthomoleculaire voeding, kruiden, ontgiften, jaarlijkse bijscholingen, houd ik alle vakliteratuur en trends bij en ontwikkel mij continue.